Chocoladecake met koffieganache en nootjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de rietsuiker met de boter en de eieren in de kom van de keukenrobot en klop het mengsel in enkele minuten romig. Spatel er de bloem en een snuifje zout onder. Los de cacao op in de melk en roer goed los. Voeg toe aan het beslag. Hak de chocolade fijn en spatel ook die onder het beslag.
-
2
Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm (rechthoekige bakvorm van 25 cm x 11 cm) en bak de cake 1 uur in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Ontvorm de cake en laat ‘m afkoelen op een rooster.
-
3
Maak de ganache. Verwarm de koffie met de room en een snuifje kaneel in een steelpannetje. Hak de chocolade grof en schenk er de warme koffieroom bij. Voeg de boter toe en roer tot een gladde crème.
-
4
Schenk de koffieganache over de chocoladecake en werk af met de fijngehakte walnoten.