Recept

Zoete-aardappelsoep met kip, maïs en tortillareepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer in plaats de klassieke croutons eens tortillareepjes bij je soep, verrassend lekker!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de zoete aardappel in blokjes van 3 cm. Verhit een scheut olijfolie en bak de kippenbouten aan. Kruid met peper en zout en roerbak.

  2. 2

    Voeg de gesnipperde ui, de knoflook, de tomatenpuree, het kerriepoeder (naar smaak), de maïskorrels en de zoete aardappel toe en roerbak nog 2 minuten. Blus met 1 liter water, voeg de kippenbouillonblokjes toe en laat een halfuur zachtjes sudderen.

  3. 3

    Haal de kippenboutfilets uit de pot en snij het vlees in fijne reepjes. Haal de helft van de soep uit de kookpot, mix en giet terug bij de rest. Voeg nu ook de reepjes kippenvlees toe en laat nog 1 minuut mee opwarmen. Voeg indien nodig extra water toe als de soep te dik is. Hak de bladpeterselie en de olijven fijn. Snij de wraps in reepjes.

  4. 4

    Garneer de soep met de tortillareepjes, de olijven, de bladpeterselie, een lepel zure room en de cheddarkaas

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete-aardappelsoep met kip, maïs en tortillareepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!