Chili con carne-soep met balletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de balletjes. Voeg specerijen, ei en paneermeel bij het gehakt en meng goed. Rol hapklare balletjes. Zet een pan op het vuur met olijfolie en schroei de balletjes dicht, ze hoeven niet gaar te zijn binnenin.
-
2
Zet een pot op het vuur met wat olijfolie. Pel en snipper de rode ui en knoflook, en bak de snippers glazig. Bestuif met de specerijen, roer goed en bak nog kort even verder. Snij de groene paprika in vier stukken, verwijder de zaadlijsten en snij verder in dunne repen. Bak even mee op met de groenten.
-
3
Voeg de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de gehaktballetjes toe en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
4
Bak de tortilla’s in 5 minuten krokant in de oven. Spoel de maïs en de boontjes zorgvuldig en voeg ze 5 minuten voor het serveren toe aan de tomatensoep. Warm nog even mee op.
-
5
Verdeel de soep over kommetjes, werk af met een partje limoen en een takje koriander. Geef er de krokante tortilla’s bij.