Gevulde champignons met spek en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignons schoon met een borsteltje en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
-
2
Bak het spek krokant in een droge koekenpan. Bak de ui en de knoflook zacht in wat van de olie van bij de tomaatjes.
-
3
Voeg de fijngesneden champignonsteeltjes en de zongedroogde tomaatjes bij de ui en de knoflook. Blus met de witte wijn en de balsamicoazijn en laat het vocht wat verdampen. Zet het vuur uit en schep er de spekjes, mozzarella en peterselie onder. Kruid met peper en zout.
-
4
Vul de champignons met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met nog wat olijfolie. Bak ze 15 minuten in de oven. Werk ze voor het serveren af met een microblaadje.