Mini-pies met spek, pompoen en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en ontpit de pompoen en snij ’m in blokjes van 2 centimeter. Doe de olijfolie in een pan en stoof hierin de pompoen goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout.
-
2
Ontdooi de spinazie met room en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij het spek in stukjes en bak het krokant in een pan zonder vetstof. Meng de spinazie met de pompoen en het spek. Rasp de cheddarkaas en roer ’m door de spinazie.
-
3
Wrijf grote cupcakevormpjes of grotere hoge ovenschaaltjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Snij 4 of 8 cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn om het volledige vormpje te bekleden. Druk het deeg in de vormpjes en vul ze met de pompoenmengeling. Snij nog 4 of 8 cirkels uit het deeg die even groot zijn als het vormpje. Leg het deeg op de vulling en vouw het onderste deeg over het bovenste deeg. Wrijf in met de losgeklopte eidooier en zet daarna nog 35 minuten in de oven.
-
4
Werk af met extra geraspte cheddar en enkele blaadjes bladpeterselie.