Zalm met aardappelen, prei en kappertjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en schep ze op een bakplaat. Schenk er ruim olijfolie over en kruid met grof zeezout. Gaar 10 minuten in de oven.
-
2
Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Verhit olie in een pan en fruit er de prei in aan. Voeg de room en de kappertjes toe en laat zachtjes indikken. Breng op smaak met de dille en de bieslook en kruid met peper en zout.
-
3
Neem de patatjes uit de oven en lepel er het romige preisausje bij. Leg de stukken zalm ertussen. Bak nog 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm gaar is. De zalm mag nog een beetje rozig zijn vanbinnen.
-
4
Haal de schotel uit de oven en werk af met extra kappertjes, bieslook en dille.