Lasagnettes met zalm, dille en prei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de prei, snij in halve ringen en stoof gaar in wat hete olie. Kruid met peper en zout. Voeg er de pesto en de ricotta aan toe.
-
2
Smeer een ovenschaal van ongeveer 27 bij 35 cm in met olijfolie en schik er 4 lasagnevellen in. Voorzie voldoende ruimte tussen de vellen. Verdeel de zalm in 12 gelijke stukken. Leg op elk vel 2 eetlepels van het preimengsel en een stuk gerookte zalm. Dek af met een lasagnevel.
-
3
Lepel weer 2 eetlepels van het preimengsel en een stuk gerookte zalm op het vel en dek weer af met een lasagnevel. Eindig met een laagje van het preimengsel. Werk af met gemalen kaas en bak 20 à 25 minuten in de oven. Pluk de dille van de takjes. Haal de schotel uit de oven en werk af met de dille.