Recept

Chili met linzen en rode bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je een portie linzen, bonen of kikkererwten in huis, dan kun je altijd iets voedzaams en gezonds op tafel toveren. Je gebruikt ze in soepen, stoofpotjes en slaatjes. Reden te meer dus om ze altijd in je voorraadkast te hebben.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en knoflook. Spoel en halveer de chilipepers, haal de zaadlijsten eruit en snij ze fijn.

  2. 2

    Stoof de uien glazig in een hoge kookpot. Voeg er de chilipepers, knoflook en komijnzaadjes aan toe en bak 2 minuten zodat de aroma's vrijkomen.

  3. 3

    Voeg er de tomaten en bouillonblokjes aan toe en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Spoel de linzen en bonen en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Voeg de linzen en bonen toe aan de chili, roer goed om en kruid met peper, zout en kaneel. Laat nog 5 minuten rustig pruttelen.

  5. 5

    Hak de koriander grof. Serveer de chili met de rijst en werk af met een lepel zure room en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili met linzen en rode bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!