Recept

Kip met doperwten, dragon, bimi en volkorenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon altijd voor volkorenproducten: rijst, pasta, brood.... Ze bevatten minder ‘snelle’ suikers. Je hebt dus langer een voldaan gevoel en je lichaam moet harder werken om de koolhydraten te verteren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak goudbruin in een braadpan met olie. Bedek de kipfilets met aluminiumfolie en gaar 7 minuten verder in de oven.

  2. 2

    Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking. Kook de doperwten 2 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Kook de bimi 5 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.

  3. 3

    Pel en snij de ui in reepjes. Pel en snij de knoflook fijn. Pluk de blaadjes dragon en snij fijn. Bak de ui en knoflook glazig in een kookpot. Voeg er de bimi en doperwten aan toe. Voeg er de gehakte dragon aan toe. Roer goed om en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de kipfilet, verdeel de rijst en groenten over de borden en besprenkel met goede olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met doperwten, dragon, bimi en volkorenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!