Recept

Pompoen-currysoep met kokosroom en kruidige pindanootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan vrienden over de vloer? Maak dit soepje met groentebouillon en je hebt een fantastisch voorgerecht.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verwijder de pitten van de butternut en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Roerbak de ui en de knoflook met de rode currypasta en het kerriepoeder 5 minuten op een laag vuur. Voeg de stukken pompoen en 1 liter kippenbouillon toe en laat op een zacht vuur 40 minuten garen.

  2. 2

    Bereid intussen de toppings. Meng de pindanoten met een scheutje olie, het chilipoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder, de tijm, het paprikapoeder en het zout. Roerbak goubruin in een antikleefpan. Laat afkoelen en hak de noten grof.

  3. 3

    Open het brik kokosmelk voorzichtig en giet het doorzichtige vocht weg. Schep er de volle kokosroom uit. Klop de kokosroom op met een beetje peper en zout.

  4. 4

    Mix de soep fijn. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Werk de soep af met een lepel kokosroom, kruidige pindanootjes en nog wat extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-currysoep met kokosroom en kruidige pindanootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!