Gepofte prei-peterseliesoep met flinterdunne krokante chorizo en gefrituurde peterselie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en verwijder de worteltjes. Leg de preiwitten op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en bak ze 30 minuten in de oven.
-
2
Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze laatste 10 minuten mee met de prei in de oven.
-
3
Pel en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olie en stoof de ui 5 minuten op een zacht vuur. Snij de zachte preiwitten in stukken en doe ze bij de ui. Overgiet met 1 liter kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en mix fijn. Voeg indien nodig extra kippenbouillon toe.
-
4
Verhit een laagje olie in een pannetje en frituur enkele takjes peterselie 10 tot 15 seconden. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de manchego in fijne plakjes.
-
5
Serveer de soep met de chorizo, plakjes manchego en gefrituurde peterselie.