Spirelli met spek, gekaramelliseerde ui en bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Pel de uien en snij ze in reepjes. Verhit een klont boter, voeg de uien en een scheutje water toe en laat op een zacht vuur in 10 minuten zacht en goudbruin worden.
-
2
Pel en plet de knoflook. Maak de boschampignons schoon en snij grotere exemplaren eventueel in 2 of 3. Roerbak het spek met de boschampignons, de rozemarijn en de knoflook goudbruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met de porto en laat 1 minuut inkoken. Voeg de room toe en laat nog 3 minuten inkoken.
-
3
Kook de spirelli beetgaar, giet af en laat uitlekken. Giet in een ovenschaal, overgiet met de champignonsaus, beleg met de gekaramelliseerde ui en stukjes mozzarella. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.