Pittige curry
bereiding
-
1
Maak de currypasta. Pel de uien en snij in grove stukken. Maak de groene chilipeper schoon en verwijder de zaadlijst. Snij het citroengras in stukjes en pel de knoflook. Mix alles met een flinke scheut olie en de gedroogde kruiden en specerijen in de keukenrobot tot een smeuïge pasta.
-
2
Snij de varkensmignonettes in vier. Verhit een scheutje olie in de wok en korst het vlees aan. Schep uit de pan en zet aan de kant. Zet het vuur hoger en bak de currypasta 3 minuten. Spoel de tomaten en de paprika’s. Hak de tomaten fijn en snij de paprika’s in kleine stukjes. Doe bij in de wok. Laat enkele minuten roerbakken en schenk er de kokosmelk bij. Voeg het varkensvlees weer toe en laat zacht sudderen.
-
3
Kook de rijst beetgaar in lichtgezouten water. Spoel de koriander en hak grof. Verdeel de rijst over kom metjes en schep er een portie van de curry op. Werk af met de koriander.
Wil je het nog sneller? Kies dan voor een kant-en-klare gele currypasta!