Recept

Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook een halve dag. Ook de peterselieroom maak je op voorhand en laat je opstijven in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwijder de bittere kern onderaan het witloof en halveer de stronkjes overlangs. Spoel de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Pel en plet de knoflook. Meng 1 koffielepel van de geraspte citroenschil met de knoflook, 2 eetlepels citroensap, de honing, de chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie. Meng de witloofstronkjes met de marinade en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de peterselie en hak fijn. Klop de zure room op, meng met 2 eetlepels van peterselie en kruid met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Gril de witloofstronkjes gaar. Serveer met de garnaaltjes en peterselieroom. Besprenkel met de rest van de marinade en kruid met wat peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!