Recept

Miso-shiitakesoep met gerookte eendenfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De misobasis voor de soep kun je op voorhand maken en ook de groenten kun je al roerbakken. Doe ze nog wel niet samen, want dan zullen de groenten niet meer knapperig zijn bij het serveren. Hou dus alles apart tot de afwerking. 

bereiding
  1. 1

    Roer de miso los in enkele lepels warm water. Pel de ui en snij ’m in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui zacht. Schep uit de pan en bak in dezelfde pan de shiitakes, knoflook en gember 2 mi­nuten op een hoog vuur. Kruid met de chili­ vlokken en zout. Doe de ui bij de shiitakes.

  3. 3

    Doe de misopasta en 1 liter water in en pan en verwarm. Maak de lente-­ui schoon en snipper fijn. Snij de gerookte eend in reepjes.

  4. 4

    Schep wat ui en shiitakes in kommetjes, beleg met wat reepjes gerookte eend en lepel er de misosoep bij. Werk af met plukjes koriander en de fijngesnipperde lente-­ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miso-shiitakesoep met gerookte eendenfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!