Zalm met amandel-kruidenkorst en herfstsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de aardappelen en kook ze 25 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Snij de aardappelen in plakjes. Bak de aardappelplakjes krokant in de pan. Kruid met grof zeezout en peper van de molen.
-
2
Zet een pan met antiaanbaklaag op het vuur met wat olijfolie en bak de zalmfilets krokant aan beide kanten. Mix de amandelen grof, samen met de peterselie en het teentje knoflook.
-
3
Schik de zalmfilets in een ovenschaal met olijfolie ingevet en lepel er de amandel-peterseliemix op. Besprenkel met wat olijfolie. Gaar de vis nog 10 minuten verder in de oven en ze nog kort onder de grill voor het korstje.
-
4
Pers de citroen. Snipper de bieslook fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
-
5
Spoel de sla, zwier droog en snipper er de rode ui bij. Hussel de dressing door de salade.
-
6
Serveer de krokante zalm met de frisse herfstsla en de gebakken aardappeltjes.