Recept

Steak met witloofslaatje en frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Let je op de centen, maar wil je wel graag een stukje biefstuk op het menu? Kies voor kogelbiefstuk of gepelde biefstuk in plaats van filet pur: die is budgetvriendelijker. 

Dit recept maak je voor € 18 voor 4 personen, dus € 4,5 per persoon.

bereiding
  1. 1

    Pers de halve citroen, limoen en sinaasappel voor de dressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet apart.

  2. 2

    Verwarm de friteuse op 160°C. Schil de aardappelen en snij ze in frieten. Bak de frieten de eerste keer vijf minuten voor.

  3. 3

    Snij de schil en het witte laagje van de sinaasappelen, en verwijder de vliesjes. Snij de sinaasappelen in plakken. Halveer het witloof, verwijder het bittere hartje en snipper fijn in de lengte. Hussel de dressing door de witloofsalade en werk af met fijngesnipperde dille.

  4. 4

    Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Laat boter smelten in de pan en doe er olijfolie bij. Schroei de steaks dicht aan beide kanten en laat nog even in de pan liggen. Laat de steaks rusten in een vel aluminiumfolie zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.

  5. 5

    Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C. Bak de frietjes in porties goudbruin en krokant in het hete frietvet.

  6. 6

    Snij de steak in reepjes, serveer er de witloofsalade, de plakjes sinaasappel en de frietjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met witloofslaatje en frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!