Recept

Lolly’s met pompoen en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Blauwe kaas en pompoen zijn een gedroomde combinatie. Geen fan van blauwe kaas? Dit hapje is ook lekker met feta. 

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van 0,5 cm. Bak de pompoenblokjes krokant in wat olie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooier los. Steek 24 rondjes (of sterretjes) van 5 cm diameter uit het bladerdeeg. Beleg 12 bladerdeegvormpjes met enkele blokjes pompoen en stukjes blauwe kaas. Leg een stokje onderaan het vormpje en wrijf de randen in met de losgeklopte eidooier. Dek af met een ander bladerdeegrondje en duw de randen goed dicht.

  3. 3

    Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de eidooier en beleg ze met een salieblaadje. Bak ze 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lolly’s met pompoen en blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!