Gebakken tarbot met boschampignons, aardpeercrème en saliechips
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en aardperen en snij ze in blokjes. Zet een pannetje met de gevogeltefond op het vuur en kook er onder deksel de aardappel- en aardpeerblokjes in gaar. Giet door een zeef, laat uitlekken en pureer. Voeg karnemelk toe tot je een extra gladde puree hebt. Breng op smaak met een druppeltje truffelolie, peper en zout.
-
2
Maak de boschampignons schoon. Bak ze krokant in flink wat olijfolie. Kruid met peper en zout, strooi er de peterselie over.
-
3
Dep de tarbotmoten droog. Smelt wat boter en olijfolie in een grote pan. Bak de vis eerst 2 tot 3 minuten op de velkant. Bak daarna nog een tweetal minuten op de andere kant of tot het visvlees loskomt van de graat als je erin prikt.
-
4
Frituur de salie heel kort in olie, laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de vis over borden, lepel er de zalvige aardpeercrème bij en serveer met de boschampignons en de krokante salie.