Tarbot dugléré met garnalen
bereiding
-
1
Maak de garnalenfond. Pel de garnalen en zet ze in de koelkast. Bewaar de schalen en koppen. Spoel de selder, pel de sjalot. Snij beide grof en stoof ze aan in de boter. Voeg de garnaalschalen en -koppen toe en blus met de witte wijn. Vul aan met water tot alles net onder staat. Laat 30 minuten trekken op een zacht vuur. Zeef de bouillon. Je hebt maar 200 milliliter nodig, de rest kun je invriezen voor een volgende keer.
-
2
Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon en snij ze in blokjes. Stoof de sjalot aan in wat boter, voeg dan de champignons toe. Blus met een scheutje citroensap, 200 milliliter van de garnalenfond, de Noilly Prat en de witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat opnieuw inkoken op een zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Bak de tarbotfilets aan beide kanten goudbruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout.
-
4
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Serveer de tarbot met de saus, strooi er de tomatenblokjes, garnalen en peterselie over.