Recept

Noordzeetong op Oostendse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onmisbaar in deze heerlijke klassieke saus zijn

- een fijne visfond. Je kunt ook mosselvocht of zelfgemaakte garnalenfond gebruiken

- klassieke Parijse witte champignons

- een ruime portie verse grijze garnalen voor de afwerking

bereiding
  1. 1

    Pel de garnalen, hou ze apart voor de afwerking. Van de koppen en pantsers kun je eventueel een fond trekken. Pel en snipper de sjalotten. Snij de champignons in plakjes. Stoof de sjalotten aan in een beetje boter, voeg dan de champignons toe.

  2. 2

    Blus de groenten met de vermout en wat citroensap. Laat even uitdampen en voeg dan de witte wijn en de visfond toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat opnieuw inkoken op een zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verhit flink wat boter in een pan en bak de noordzeetongen aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schik de vis op een bord, lepel er de saus over. Bestrooi met grijze garnalen en peterselie. Lekker met frietjes en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noordzeetong op Oostendse wijze

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!