Toast avocado met gepocheerd eitje
bereiding
-
1
Pers de limoen. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet het vruchtvlees samen met het limoensap tot een homogene spread. Breng op smaak met peper, zout en de cayennepeper. Dek af en zet even in de koelkast.
-
2
Pocheer de eieren, één voor één. Breng water met de azijn aan de kook. Breek 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden. Zet het vuur wat zachter en laat het ei 4 minuten pocheren. Haal uit het water en leg in een kommetje met koud water. Snij eventueel de sliertjes weg met een schaartje.
-
3
Toast het brood, smeer er royaal de avocadospread op. Leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met koriander, jonge scheutjes en bestrooi met de geraspte parmezaan.