Viscurry met toefjes zoeteaardappelpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp samen met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de zachte mosterd, peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Spoel en snipper de koriander.
-
3
Verhit arachideolie in een wok en stoof er de knoflook en gember in aan. Voeg het kerriepoeder en de kurkuma toe en roerbak tot de geuren vrijkomen. Schep er de paprika onder. Blus met het limoensap en de kokosmelk. Laat even inkoken. Voeg de spinazie toe en laat ‘m slinken in het sausje. Breng op smaak met peper, zout en de koriander.
-
4
Snij de vis in stukken en leg ze in een ovenschaal, lepel er de kokossaus over. Eindig met toefjes zoeteaardappelpuree. Bak 20 minuten in de oven. Bestrooi met de kokosvlokken en schuif nog even onder de grill.