Romige pompoen-sinaasappelsoep met spekjescrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en halveer de pompoen, lepel er de pitten uit. Snij de pompoen in stukken. Schraap de wortelen en snij ze in stukken. Pel de uien en de knoflook. Leg alle groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en een snuifje ras el hanout. Gaar 45 minuten in de oven.
-
2
Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de hazelnoten krokant in een pan zonder vetstof, laat even uitlekken en hak grof. Meng de noten met de spekjes en de gesnipperde bieslook.
-
3
Pel de sinaasappelen, snij ze à vif in partjes en vang het sap op. Neem de groenten uit de oven en doe ze in een soeppot. Voeg de sinaasappelpartjes en het -sap toe en leng aan met water en de kokosroom tot de groenten net onder staan. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat de soep nog enkele minuten sudderen en mix ze fijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Doe de soep in de kommetjes en werk ze af met een lepel zure room en de spekjescrumble.