Recept

Pappardelle met gegrilde kip en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vier je kerst alleen? Ook dan kun je iets lekkers op tafel toveren. Ga bijvoorbeeld voor deze feestelijke pasta, die toch snel en makkelijk te bereiden is.

Redactrice Natalie: “Met een stukje gebraden kip kun je meteen een smaakvol gerecht op tafel toveren. Als single koop je natuurlijk geen hele kip, maar misschien wel een halve. Pluk dan de restjes kip van de overige helft en maak er een heerlijke kipsalade mee voor op de boterham.”

bereiding
  1. 1

    el en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snij ‘m in blokjes. Spoel de prei en snij ‘m in ringen. Verhit olie in een pan en fruit er de knoflook en ui in aan. Voeg de preiringen en de paprikablokjes toe en schep goed om. Voeg het kippenbouillonblokje en de room toe. Laat op een zacht vuur inkoken tot een smeuïg sausje.

  2. 2

    Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar doe een pollepel van het kookvocht bij de saus. Meng de pappardelle meteen onder het sausje. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Leg de gegrilde kippenbil bij de pasta. Bestrooi met de blauwe kaas en werk af met het takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met gegrilde kip en blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!