Scampi's met romige paprika-mascarponesaus en tagliatelle
bereiding
-
1
Haal de scampi’s uit de diepvries en laat ze ontdooien onder stromend lauw water. Verwijder de darmkanalen en pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan.
-
2
Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de paprikastukjes toe. Laat even stoven.
-
3
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Kruid de scampi's met de piment d'Espellete en peper en zout. Doe de scampi’s bij de paprika en laat ze kort meebakken. Blus met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe en meng tot een romige saus.
-
5
Giet de tagliatelle af en meng onder de saus. Werk af met de bladpeterselie en serveer.