Gevuld witloof met gehakt knolselder en champignons
bereiding
-
1
Maak de champignons en de knolselder schoon en snij ze in kleine blokjes van 0,5 cm dik (brunoise). Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de groenten met de sjalot en de knoflook aan in olijfolie. Kruid met de tijm, de rozemarijn en peper en zout.
-
2
Maak het witloof schoon en halveer de stronkjes in de lengte. Hol het midden uit. Maak 4 worstjes van het gehakt met ongeveer dezelfde lengte als het witloof. Duw dit gehaktworstje tussen twee witloofhelften en druk stevig aan. Wikkel er een plakje prosciutto rond en steek vast met prikkers.
-
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de brunoise op de bodem van een ovenschotel leg er de gevulde witloofstronkjes bovenop. Besprenkel met olijfolie en dek de schotel af met aluminiumfolie. Bak 25 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder tot alles krokant is. Werk af met de gehakte peterselie.