Recept

Hachis parmentier met kalfsgehakt en knolselderpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim zit ‘m in de groentepuree van knolselder en pastinaak. Het maak deze ovenschotel lekker smeuïg, maar zonder de gebruikelijke boter en room. Dit gerecht bevat293 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knolselder en pastinaak schoon en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met een flinke scheut melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Spoel en droog de spinazie. Roerbak de spinazie in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Fruit de ui in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.

  4. 4

    Schep eerst het gehakt in een ovenschaal. Verdeel hier de spinazie over. Lepel er als laatste laagje de puree op. Gaar 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hachis parmentier met kalfsgehakt en knolselderpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!