Recept

Stoofpotje van krielaardappelen, pompoen, knolselder en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “De basis van deze stoofpot zijn de groenten. Die kun je op smaak brengen met verschillende smaakmakers om een ander effect te krijgen. Met Provençaalse kruiden zoals tijm en rozemarijn waan je je even in Frankrijk, met venkelzaad en oregano in Noord-Italië.”

Dit recept bevat 322,50 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Maak de pompoen en knolselder schoon en snij het vruchtvlees in hapklare blokjes. Laat de tuinbonen ontdooien. Spoel de krieltjes en halveer grote exemplaren.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe stoofpot en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg de ras el hanout, de komijn en het paprikapoeder toe en roer goed om tot de geuren vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de krieltjes, de pompoen en de knolselder toe en roer goed om. Blus met 200 milliliter water, verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg de tuinbonen toe en laat ze nog 5 minuten meegaren, breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Serveer de stoofpot met de gesnipperde kruiden en een lepel van de cottagecheese. Werk af met de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van krielaardappelen, pompoen, knolselder en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!