Stoofpotje van krielaardappelen, pompoen, knolselder en tuinbonen
bereiding
-
1
Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Maak de pompoen en knolselder schoon en snij het vruchtvlees in hapklare blokjes. Laat de tuinbonen ontdooien. Spoel de krieltjes en halveer grote exemplaren.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe stoofpot en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg de ras el hanout, de komijn en het paprikapoeder toe en roer goed om tot de geuren vrijkomen.
-
3
Voeg de krieltjes, de pompoen en de knolselder toe en roer goed om. Blus met 200 milliliter water, verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om.
-
4
Voeg de tuinbonen toe en laat ze nog 5 minuten meegaren, breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
5
Serveer de stoofpot met de gesnipperde kruiden en een lepel van de cottagecheese. Werk af met de geraspte citroenschil.