Farfalle met scampi’s, kerstomaatjes en kreeftensaus
bereiding
-
1
Pel de sjalot en de knoflook, snipper ze fijn en bak ze glazig in olijfolie. Snij de venkel in reepjes en voeg toe. Blus met de pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg de kreeftenfond en het kruidentuiltje toe, breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
-
2
Kook intussen de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af; de pasta kan nog verdergaren in de saus. Lepel de pasta en de kerstomaatjes bij de saus en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en schroei de scampi’s dicht aan beide kanten. Spoel de citroentijm, het basilicum en de dille, laat uitlekken en hak fijn.
-
4
Verdeel de pasta met de saus over de borden en verdeel er de scampi’s over. Werk af met plukjes citroentijm, basilicum en dille.