Ovenpasta met blauwe kaas en spruitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af. Zet opzij.
-
2
Maak de spruitjes schoon en kerf ze kruisvormig in aan de onderkant, zo garen ze makkelijker. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat uitlekken.
-
3
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een pot op een middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en klop stevig tot een roux. Voeg de melk toe en roer tot een gladde bechamelsaus. Laat 2 minuten doorkoken. Verbrokkel de kaas, maar hou een beetje apart voor de afwerking. Roer de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Roer de saus door de spruitjes en de pasta.
-
4
Vet een ovenschotel in, stort er de pasta in en schuif een halfuur in de voorverwarmde oven. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een pan met anti-aanbaklaag.
-
5
Werk de ovenpasta af met geroosterde amandelen, extra blauwe kaas en de peterselie.