Slaatje met wortel, sinaasappel en gerookte eend
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en snij ze in twee helften of vier kwarten. Pel en plet de knoflook. Maak een marinade van de knoflook, de korianderzaadjes, de za’atar, de honing en 3 eetlepels olijfolie. Roer de marinade door de wortelen. Lepel op een bakplaat, kruid met peper en zout en zet 25 à 30 minuten in de oven, tot ze gaar en goudbruin zijn.
-
2
Pel en snij de sinaasappelen à vif. Vang het sap op in een kommetje. Maak een dressing: meng het sap van de sinaasappelen met 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel honing, 1 eetlepel wijnazijn, 2 eetlepels gehakte peterselie en de cottage cheese. Leng eventueel aan met 1 à 2 eetlepels water.
-
3
Pel en snij de rode ui in fijne ringen.
-
4
Maak een mooie salade op een bordje van de rucola, de rode ui, de sinaasappelpartjes, de lauwe of koude geroosterde wortelen, de gerookte eend en de cottage cheese-dressing.