Recept

Salade van geroosterde wortelen met gerookte vis en yoghurt-mieriksdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gerookte vis past perfect bij de zoete toets van de wortelen... Wat een heerlijke salade!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Meng de garam masala onder een scheutje olijfolie en kruid de olie met peper en zout. Giet de olie over de wortelen en hussel alles goed onder elkaar. Verdeel de wortelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar de wortelen ongeveer 35 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.

  2. 2

    Rasp de schil van de limoen. Pers er 1 à 2 eetlepels sap uit. Meng de yoghurt en de mierikswortelcrème onder de zure room. Breng de dressing op smaak met het limoensap, de geraspte limoenschil, peper en zout.

  3. 3

    Schep de wortelen op een serveerschaal. Verdeel er de gerookte vis over en lepel er wat van de dressing over. Werk af met de peterselie en serveer met de rest van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geroosterde wortelen met gerookte vis en yoghurt-mieriksdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!