Zoete-aardappelsoep met spekjes
bereiding
-
1
Pel de ui en snij in grove stukken. Spoel en snij het preiwit in grove stukken. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en snij in grove stukken.
-
2
Verhit boter in een soeppan en stoof de ui en de prei glazig. Voeg de zoete aardappelen en de wortelen toe en laat even meestoven. Giet de bouillon erbij, voeg een stukje gember toe samen met het kruidentuiltje en laat alles 20 minuten pruttelen.
-
3
Kook de rijst intussen gaar volgens instructies op de verpakking. Zet een pannetje op het vuur en bak de spekjes krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de nootjes grof.
-
4
Verwijder het stukje gember en het kruidentuiltje en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de soep over de kommen en werk af met de fijngehakte nootjes, de spekjes en de rijst.