Recept

Harira met lamsvlees en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze harira bevat 368,2 kcal per persoon. 

bereiding
  1. 1

    Snij het lamsvlees in gelijke kleine stukken. Maak de selder en de kool schoon. Schil de wortelen. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes. Snij de kool in repen. Pel en plet de knoflook. Schil de ui en snij ‘m in halve ringen. Hak de peterselie grof. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een hoge kookpot. Bak het lamsvlees bruin. Haal het vlees eruit en zet even aan de kant.

  3. 3

    Stoof de ui glazig in de kookpot van het lamsvlees. Doe er de knoflook, de wortel, de selder en de groene kool bij. Stoof de groenten zeven minuten. Doe er de linzen bij en roer goed om. Voeg nu de tomatenblokjes, de harissa en het blokje groentebouillon toe. Doe er het lamsvlees weer bij. Giet er 1 liter water bij en laat 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe de laatste vijf minuten de kikkererwten bij de soep. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en werk af met een beetje verbrokkelde feta en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Harira met lamsvlees en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!