Wrap met ovenzalm, erwten-citroenspread, avocado en preischeuten
bereiding
-
1
Zet de ovengrill op. Leg de zalm in een ovenschaal. Meng de Gimber met de olie en giet over de zalm, laat even rusten tot de grill heet is. Zet de zalm 7 minuten onder de grill of tot de bovenkant mooi gekleurd is. De binnenkant van de zalm mag nog lichtjes rauw zijn. Laat de zalm afkoelen.
-
2
Stoom of blancheer de erwten 2 minuten en spoel onmiddellijk onder stromend koud water. Laat uitlekken en mix de erwten samen met de cottagecheese. Breng op smaak met de helft van het citroensap, de helft van de geraspte schil, peper en zout.
-
3
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met de rest van het citroensap tegen het verkleuren.
-
4
Smeer een laagje erwtenspread op de wrap, beleg met enkele plakjes avocado, wat stukjes zalm en een handje preischeutjes. Rol op en herhaal met de overige wraps.
-
5
Snij de wraps in stukken om onmiddellijk op te eten of verpak ze in vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast als (meeneem)lunch.