Broccolisoep met drie soorten kaas uit de slowcooker
bereiding
-
1
Spoel de broccoli, verdeel hem in roosjes, schil de stronk en snij deze eveneens klein. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel de prei en snij hem klein. Pel de ui en knoflook en snij ze ook fijn.
-
2
Doe alles samen met de kippenbouillon en een beetje zout en peper in een slowcooker en zet het deksel erop. Laat ca. 4 uur op lage tot matige temperatuur garen.
-
3
Open het deksel, voeg de erwten toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten afgedekt sudderen. Mix vervolgens de pecorino, de fontina en de helft van de parmezaan met een staafmixer doorheen de soep, tot alles fijn en gebonden is.
-
4
Breng de soep op smaak. Verdeel ze over kommetjes. Verdeel de rest van de parmezaan en de bieslookrolletjes eroverheen, druppel er wat olijfolie op en serveer.