Chocoladecake met choco-topping
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
-
3
Klop 200 gram boter samen met de bruine suiker en een snuifje zout in een kom gedurende 15 minuten tot een luchtige crème.
-
4
Klop er nu de eieren één voor één door. Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar. Spatel er de gesmolten pure chocolade door.
-
5
Vet een rechthoekige springvorm (45 x 29 cm) in met boter en bestuif met wat cacaopoeder. Lepel het cakebeslag in de vorm en bak gedurende ongeveer 50 minuten in het midden van de oven gaar.
-
6
Neem uit de oven en laat de cake in de vorm minstens 1 uur afkoelen.
-
7
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de cake met de gesmolten melkchocolade. Serveer de overige gesmolten chocolade erbij als extra topping.