Meringues met chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Smelt de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
2
Klop de eiwitten op met een mixer tot er zachte pieken ontstaan. Lepel er enkele lepels suiker bij en mix opnieuw. Wanneer de suiker is opgelost, voeg je weer enkele lepels suiker toe. Herhaal dit tot de suiker volledig met het eiwit is gemengd. Klop nog zo’n 10 à 15 minuten verder nadat alle suiker is opgelost.
-
3
Neem een kommetje en meng er het maïszetmeel en de azijn in. Meng het papje door de opgeklopte eiwitten.
-
4
Schep het eiwit in een spuitzak met een klein rond mondje en spuit meringues met een doorsnede van ongeveer 3 centimeter op het bakpapier. Roer met een draaiende beweging voorzichtig gesmolten chocolade door elke meringue.
-
5
Droog de meringues in de oven gedurende 40 minuten. Laat ongeveer 1 uur volledig afkoelen in de gesloten oven.