Chocolade-karameltaart met sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige taartvorm (35 x 11 cm) met de rol zanddeeg. Duw de randen mooi aan.
-
2
Prik met een vork gaatjes in het deeg, dek het af met een vel bakpapier en schep er wat bakparels in. Bak de bodem blind gedurende 15 minuten.
-
3
Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakparels en het vel bakpapier en laat de bodem nog eventjes verder bakken in de oven tot hij gaar en krokant is.
-
4
Meng de dulce de leche met grof zeezout en bestrijk er de taartbodem mee.
-
5
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade over de dulce de leche en strijk zachtjes glad.
-
6
Schil de sinaasappelen à vif, snij ze daarna in dunne schijfjes en schik ze naar smaak op de chocolade. De overige sinaasappel serveer je er in een kommetje bij. Laat de taart afkoelen en werk af met chocoladeschilfers.