Recept

Speculaascake met roomkaas-ricottatopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessert à la Sandra Bekkari!

Redactrice Natalie tipt!

“De speculaaskruiden verspreiden een heerlijke kerstgeur door het huis. Wees er wel zuinig mee, want ze smaken vrij intens”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de havermoutvlokken fijn. Hak de suikervrije speculaasjes grof.

  2. 2

    Mix de olie samen met de eieren en de appelmoes luchtig. Voeg de Griekse yoghurt en de koffie toe. Spatel er het havermoutmeel, de speltbloem, het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden onder. Meng er ten slotte de verbrokkelde speculaasjes onder en stort het beslag in een met bakpapier beklede hoge bakvorm van 12 cm diameter. Bak de cake 45 minuten in de oven. Laat hem afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Maak de topping. Mix de roomkaas met de ricotta, het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil tot een luchtige crème. Snij de speculaascake door. Lepel de helft van de crème op de bodem van de cake en strijk ze uit. Leg er de tweede helft van de cake op en bestrijk de bovenkant met de rest van de crème. Verkruimel de extra speculaasjes en werk de cake af met de speculaasjes en de extra sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaascake met roomkaas-ricottatopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!