Recept

Lamsstoverij met venkel en volkorenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slanktip: als je vlees gebruikt in je stoofpotje, gebruik er dan wat minder van en vul aan met extra gezonde groenten. 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Snij het lamsvlees in stukken en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in een pan met de olijfolie. Doe de blokjes vlees erbij en schroei rondom rond dicht. Doe het gemberpoeder erbij en giet de lamsfond en de gevogeltefond erbij. Dek af. Stoof het vlees in 1 uur gaar op een heel laag vuurtje.

  3. 3

    Maak ondertussen de venkel schoon en snij in parten. Schil de zoete aardappel en snij in hapklare blokjes. Voeg de venkel, de abrikozen en de zoete aardappel 15 minuten voor het einde van de gaartijd bij het stoofvlees.

  4. 4

    Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de lamsstoverij. Werk af met de verse groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsstoverij met venkel en volkorenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!