Tajine met kip, winterwortel en krokante amandelen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de pastinaak, de knolselder, de wortelen en de aardappelen schoon en snij ze in grove stukken. Halveer de gedroogde abrikozen. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
-
2
Meng de ras el hanout met het chili- en paprikapoeder. Verdeel het kruidenmengsel over de kippenbouten. Verhit wat olijfolie in een tajine of een grote stoofpot. Bak eerst de kippenbouten rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak daarna de ui, knoflook, pastinaak, knolselder, wortelen en aardappelen aan in wat extra olie.
-
3
Voeg de kikkererwten, de abrikozen en de kip toe aan de groenten. Doe er kippenbouillon bij tot alles onderstaat. Zet het deksel op de stoofpot en laat hem 35 minuten garen.
-
4
Hak de peterselie en de geroosterde amandelen grof, strooi ze over de tajine en serveer.