Gekaramelliseerde venkelsoep met gegrilde scheermesjes
bereiding
-
1
Verhit de ovengrill voor. Spoel de scheermesjes grondig in gezouten water. Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snipper ‘m fijn. Hou het loof bij voor de afwerking.
-
2
Verhit wat olie in een grote kookpot. Voeg de helft van de ui en de scheermesjes toe, kruid met flink wat peper. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat in enkele minuten alle scheermesjes openkomen. Zodra ze open zijn, giet je ze af. Vang zeker al het vocht op. Laat de scheermesjes afkoelen.
-
3
Stoof nu in een scheutje olie de overige ui en de venkel tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Blus met het vocht van de scheermesjes en de kippenbouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Pel en pers de knoflook. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie met de knoflook, het citroensap en 2 eetlepels olie. Leg de scheermesjes op een bakplaat en lepel er de peterseliemengeling over. Kruid met peper en zout. Zet enkele minuten onder de grill.
-
5
Serveer de soep met de warme scheermesjes en werk af met venkelgroen.