Venkelsoep met gekaramelliseerd spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij ’m in stukken. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij de knol in stukjes. Hou het groen bij voor de afwerking. Fruit de ui, de knoflook en de venkel op een zacht vuur in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
2
Schil de aardappel en snij ’m in stukjes. Doe die bij de venkel en voeg kippenbouillon toe tot alles onder staat. Laat 10 minuten zachtjes koken.
-
3
Wrijf de plakjes spek in met honing en bestrooi ze met rozemarijnblaadjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin in de oven.
-
4
Mix de soep fijn, voeg bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
-
5
Serveer de soep met het gebakken spek en werk af met de geraspte citroenschil en wat venkelgroen.