Recept

Mangobavarois met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris, fruitig en heerlijk romig... het perfecte dessert voor de feesten! Opgelet: de bavarois moet 3 uur opstijven.

Gezond genieten à la Sandra Bekkari:

• Met agaragar in plaats van gelatine maak je er een vegetarische bavarois van.

• De kokosmelk en de mango zorgen voor een zachte, romige textuur.

• Omdat je geen geraffineerde suiker gebruikt, mag je er best wel extra pit aan toevoegen. Daarom doen we er hier wat gemalen kardemom of chili­poeder bij.

bereiding
  1. 1

    Schil de mango en snij 150 gram in blokjes. Mix de mangoblokjes fijn met het citroensap en de agave¬siroop.

  2. 2

    Meng de agaragar met 2 eetlepels kokosmelk. Warm de rest van de kokos¬melk op met de kardemom of het chilipoeder en breng ze tot tegen het kookpunt. Voeg de kokosmelk met de opgeloste agaragar toe en laat 2 minuten doorkoken.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur, roer de mangopuree onder de kokosmelk en zet opzij. Klop de eiwitten luchtig en spatel ze onder het kokos-mangomengsel. Giet het mengsel in een grote schaal of kleine potjes of glaasjes. Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en werk er de mangobavarois mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mangobavarois met passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!