Fetapakketjes uit de airfryer
bereiding
-
1
Verkruimel de feta in een kom. Voeg de olijfolie, de gehakte kruiden en wat peper en zout toe. Roer goed om.
-
2
Rol het bladerdeeg open. Snij er 8 rondjes van 8 cm diameter uit (met behulp van een steekvormpje of een glas).
-
3
Bestrijk de randen van 4 cirkels met losgeklopt ei. Verdeel de vulling over de 4 rondjes. Dek af met de resterende rondjes bladerdeeg en duw de randen goed aan, bijvoorbeeld met een vork. Bewaar de rest van het losgeklopte ei in de koelkast.
-
4
Leg de deegpakketjes voorzichtig op een vel bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Knip het bakpapier zo dat elk deegrondje op z'n eigen papiertje ligt. Bestrijk de bovenkant van elk pakketje met losgeklopt ei. Leg ze met het bakpapier in het mandje van de airfryer.
-
6
Bak ongeveer 20 minuten, tot de pakketjes mooi goudbruin zijn. Serveer warm of koud.