Minipizza's uit de airfryer
bereiding
-
1
Verwarm de olie in een pannetje op middelhoog vuur. Doe er de geperste knoflook in en een snuifje zout, laat 30 seconden verwarmen.
-
2
Doe er de passata, oregano en een snuifje peper en zout bij. Laat ongeveer 5 minuten sudderen en roer geregeld om. Haal de pan van het vuur zodra de saus voldoende ingedikt is en laat afkoelen.
-
3
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Verdeel het pizzadeeg in 4 en vorm er kleine pizza's van. Zorg dat ze met twee of met vier gelijk in de airfryer kunnen. Snij voor elke pizza een velletje bakpapier.
-
4
Leg elke pizzadeegje op een velletje bakpapier. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met olijfolie.
-
5
Bak elk deegbodempje 4 minuten voor. Draai om en bak nog 3 minuten verder. Haal ze uit de airfryer.
-
6
Verlaag de temperatuur tot 180°C. Verdeel de tomatensaus en de mozzarella over de deegbodempjes. Bak de pizza's 5 minuten, tot de kaas gesmolten is. Werk indien nodig in verschillende keren. Serveer de pizza's gegarneerd met basilicum.