Lenterolletjes uit de airfryer
bereiding
-
1
Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en afkoelen. Snij ze in kleinere stukken met de schaar.
-
2
Schil en rasp de wortel. Pel en snipper de ui.
-
3
Verwarm een beetje olie in een wok. Roerbak de uien 3 minuten, voeg dan de wortel en de sojascheuten toe, de rijstvermicelli, de sojasaus en het sesamzaad. Roerbak 5 minuten op hoog vuur. Doe alles in een zeef en laat afkoelen.
-
4
Halveer de vellen brickdeeg. Bestrijk ze met een laagje olie. Leg ze met de ronde kant naar je toe op het werkvlak. Schep op elk vel 1 eetlepel van de vulling, sla de zijkanten van het deeg over de vulling naar het midden en rol vervolgens naar je toe, zodat je een rolletje krijgt.
-
5
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
-
6
Leg de lenterolletjes op een vel bakpapier in de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak ze 8 à 10 minuten en draai ze halverwege de baktijd een keertje om. Je moet waarschijnlijk meerdere porties bakken.
-
7
Serveer de lenterolletjes met een sausje naar keuze.