Recept

Karnemelkkip met aardappelpartjes uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak een volledige maaltijd in je airfryer! De kip blijft lekker sappig, de aardappeltjes worden krokant. Alleen nog een slaatje erbij serveren, en klaar.

bereiding
  1. 1

    Doe de kippenboutjes met de karnemelk in een glazen kom en laat 2 uur marineren in de koelkast. Dit maakt de kip lekker zacht.

  2. 2

    Meng de bloem met de panko, peper en zout en de specerijen in een grote kom. Haal de kip uit de karnemelk en dep droog. Haal ze door het paneermengsel en schud overtollige panko af. Leg de kippenbouten even op een bakplaat om kort te drogen.

  3. 3

    Verwarm intussen de airfryer voor op 180°C. Vet het mandje in met oliespray. Leg de kip in het mandje, en spray er nog wat olie over.

  4. 4

    Bak de kip 25 à 30 minuten en draai ze halverwege de gaartijd een keertje om.

  5. 5

    Kook intussen de aardappelpartjes 10 minuten voor in lichtgezouten water. Giet af en laat 5 minuten afkoelen. Doe ze in een kom met de olijfolie, peper en zout en schep goed om.

  6. 6

    Meng de yoghurt met de mayonaise, knoflook en de helft van de peterselie. Roer er 1/4 kl zout door.

  7. 7

    Haal de kip uit de airfryer. Leg op een bakplaat en dek af met aluminiumfolie zodat ze niet volledig afkoelt.

  8. 8

    Bak de aardappelpartjes nog 15 à 20 minuten in de airfryer.

  9. 9

    Serveer de kip met de aardappelpartjes en de knoflooksaus. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karnemelkkip met aardappelpartjes uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!